ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
سالهاست تغییر جدی در نحوه کار و فرهنگ انسانها در بسیاری از جوامع پدید آمده است. اما در همین سالها نه تنها تغییری در فرهنگ و عادات غذایی مردم داده نشده بلکه پرخوری و چاقی به یکی از معضلات کشورهای پیشرفته تبدیل شده است.
حالا محققان در شهر پیزای ایتالیا میخواهند غذایی با کالری کمتر تولید کنند. دلیل این کار نتایج تحقیقاتی است که نشان میدهد بعضی افراد چاق واقعا نمیتوانند دست از خوردن بردارند. ماریا آنجلا گوزاردی، پژوهشگر این تحقیق میگوید: «پرخوری اتفاقی است که در مغز میافتد. مغز افراد پرخور قادر به بازداشتن آنها از خوردن غذای بیشتر نیست. بنابراین ما میخواهیم کاری کنیم که غذاها با همان طعم همیشگی کالری کمتری داشته باشند.» این کار در یک طرح اروپایی به اسم لذت دنبال میشود و آنها در گام اول میخواهند مقدار نمک، چربی و شکر را در پیتزا کم کنند، بدون آنکه مزه آن تغییر کند. جایگزینهای کمکالری این مواد در حال حاضر در صنایع غذایی چندان محبوب نیستند. چون این محصولات آنقدر مزه غذا را تغییر میدهند که دیگر کسی میلی به خوردنشان ندارد. اما طرح لذت میخواهد غذاهای خوشمزهای تولید کند که آسیب و کالری کمتری به بدن میرساند